HTML

Bankblog

Ez egy szubjektív blog. Talán a pénzpiac görbe tükre. Talán az igazi.

Friss topikok

Linkblog

Most Te is segíthetsz weboldalt szerkeszteni

2011.04.13. 15:27 Homa Péter

"...arra gondoltam, biztosan mi is hibáztunk abban, hogy nem sikerült megértetnünk ezzel az ügyféllel, hogy ha meg tud takarítani, akkor mennyire jó is ez a hitel..."

A legtöbben, akik regisztrálnak az Olcsóhitelt.hu-n, valami rejtély miatt úgy teszik ezt, hogy el sem olvassák a weboldalt, hogy mire is jelentkeznek, amiből az következik, hogy nem is értik annak a hitelterméknek a legfontosabb előnyét, melyre a kampányoldal épült.

No de ez az ügyfél, akiről ebben a hírlevélben szó lesz, nagyon is értette! Még vissza is kérdezett, annyira nem akarta elhinni, hogy ennyivel kevesebbet fizet vissza, ha mondjuk 1 millió forintot félrerak. Kifejezetten tetszett neki! Gondoltam, végre akadt valaki, aki elhiszi, hogy megtakarítással van jobb forinthitel, mint akár a svájci frankos (4-5%-ra is kijöhet a hitel THM-je).

Nem szeretünk az ügyfelek nyakára járni, s mivel lakásvásárlásról volt szó, melyet az ember hónapokig szervez, két hét múlva történő jelentkezési ígérettel napoltam el a folytatást.

Erre tegnap, amikor letelt a két hét, István felhívja, hogy akkor mehetünk-e tovább, mire az ügyfél közli, hogy már meg is kapták a hitelt egy másik banktól.

Elgondolkodtunk. Tudjuk, hogy nincs ennél jobb ajánlat a mai forint alapú jelzálogpiacon. Hat hét alatt eddig közel hétezren voltak kíváncsiak arra a bűvös hitelre, mely az ügyfélnek jó, s nem a banknak. Mondjak példákat?

Más forinthitelhez képest már havi 10.000 Ft megtakarításával is súlyos éveket (a futamidő negyedét-ötödét) spórolsz a futamidőből, de a végén nem csak azt kapod nyereségként, amit a futamidő rövidülés miatt nem kell befizetned a havi törlesztőrészletekből, hanem a hitel sokkal rövidebb futamidejű teljes törlesztését követően ott marad a havi 10 ezrével gyűjtögetett megtakarításod is!!!

Vagy mondjak más példát? Szabad felhasználású hitelnél vegyél fel akár csak egymillióval több hitelt, mint amennyire szükséged van, a többlet egymilliót helyezd a számládra és paradox módon egy fillér további megtakarítás nélkül fizess összesen kevesebbet a banknak úgy, hogy a végén még az egymillió is az öledbe hulljon!!!

Tehát a hitel nyeresége = megtakarított pénz, mely a számládon rendelkezésedre áll + az elmaradt törlesztőrészletek! Miközben erre a hitelre is ugyanannyi törlesztőrészletet fizetsz, mint más banknál, a nyereség tehát egyértelmű!

Ez a nyereséget ez az ügyfél kihagyta! Talán kapott valamilyen olyan rövidtávú előnyt, melyért cserébe lemondott arról, hogy a futamidő végén, amikor már nagyon fog fájni a havi törlesztőrészlet, végre kihagyhassa azt a havi költségvetéséből, s mellette jelentős összeggel gazdagodjon a bankszámláján.

Te ne csússz le róla! Ha leírod nekem az alábbi 4 adatot, válaszul még ma elküldöm Neked, hogy mennyit spórolsz ezzel a hitellel forintban, időben és a teljes hiteltörlesztés után mennyi lesz a megtakarításod, mellyel szabadon gazdálkodhatsz:

1) Tervezett felvenni kívánt hitelösszeged: ________________ Ft
2) Tervezett futamidő: ________________ év
3) Havonta vállalt megtakarításod, melyhez bármikor hozzáférhetsz, ha kell*: ___________________ Ft
4) A havi megtakarított összegtől függetlenül folyamatosan a számlán tartott pénz, melyhez bármikor hozzáférhetsz, ha kell*: ________________ Ft

* = a pénzkivétel bármikor lehetséges, mert ez nem betétlekötés, vagy egyéb fedezet, de a kivett pénz értelemszerűen nem dolgozik tovább

A végére hagytam, hogy ajándékot kaphatsz!

Arra gondoltam, biztosan mi is hibáztunk abban, hogy nem sikerült megértetnünk ezzel az ügyféllel, hogy ha meg tud takarítani, akkor mennyire jó is ez a hitel.

Ezért most szeretnék segítséget kérni Tőled! Kérlek, ezen a héten vasárnapig (2011. április 17.) írd meg nekem, ha van ötleted, hogy az Olcsóhitelt.hu oldalon reklámozott, a megtakarításért cserébe futamidő rövidítést alkalmazó jelzáloghitelnél melyek azok a haszonérvek, melyek Számodra tisztán, világosan érthetők! Azt is megírhatod, ha valami nem tetszett az Olcsóhitelt.hu oldalon, amikor először találkoztál vele és Te mit láttál volna szívesen helyette!

A segítséget természetesen honorálom! Az április 18-i héten összeülünk a kollégáimmal és kiértékeljük a válaszokat, ötleteket, majd a legjobbnak ítélt 5 db ötlet, javaslat gazdáinak ajándékot küldünk: egy levélbontóból és egy napelemes zsebszámológépből, egy tollból és névjegykártyatartóból álló szettet. A díjazottakat e-mailben értesítjük a postai kiküldés előtt.


Köszönöm a figyelmed és kellemes napot kívánok Neked!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankblog.blog.hu/api/trackback/id/tr102823243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása