HTML

Bankblog

Ez egy szubjektív blog. Talán a pénzpiac görbe tükre. Talán az igazi.

Friss topikok

Linkblog

A 90.9 Jazzy-n folytatódik a Milliók reggelire

2011.08.22. 14:25 Homa Péter

...„mivel Gábor még mindig nem tudta megjegyezni a „társmárka” szót, ezért elhatároztam, hogy legközelebb ha találkozunk, egy kis táblára kinyomtatva meglepem vele, hogy a műsorban mindig előtte legyen. :)”...

A májusban megszűnt Radiocafé 98.6 után a mai naptól, 2011. augusztus 22-től a 90.9 Jazzy-n, Budapest körzetében a 90,9 MHz-en, illetve az interneten a Jazzy.hu-n folytatódik Magyarország egyetlen pénzügyi tematikájú reggeli ébresztőműsora, a Milliók reggelire.

A műsorban gyakran foglalkoztak bankkártya témájú információkkal is. Ács Gáborral nem csak telefonon, de személyesen is többször tartottunk bankkártya témájú beszélgetéseket, mely a műsor hangulatához illeszkedve néha sztorizgatásba is átment.

A mai első adásban is beszéltünk röviden telefonon, melyben szó esett a nyár nagy bankkártyás durranásáról, a 3 fesztiválon is kizárólagos érintésmentes kártyás fizetésről. A sztori az én szememben nagy siker, de Gáborék jogosan felvetették, hogy megfelelő-e az, hogy a fesztiválokon kizárólagosan használható érintésmentes kártyák bankkártyáról történő feltöltéséért 100 Ft kényelmi díjat kell fizetni, míg készpénzes feltöltéskor nem kell fizetni kényelmi díjat. Erre csak annyit tudtam válaszolni, hogy noha nyilvánvalóan van költsége a bankkártyás tranzakciónak is (ahogy a készpénzkezelésnek is), a bankkártyás fizetés sem ingyenes a bankoknak, mégis ingyen nyújtják, üzletpolitikai megfontolásból. Ugyanezt meg kéne gondolni a Volt, Balaton Sound és Sziget fesztiválokon alkalmazott Metapay kártyák üzemeltetőinek is.

Szó esett arról is, hogy nincs új a nap alatt a bankkártyás csalások elleni védekezésben, még akkor sem, ha újabban hőkamerával is le tudják olvasni az ATM-en, hogy milyen PIN kódot ütöttünk be, a használt gombok egy ideig ugyanis melegebbek maradnak. A műsor reggeli, vidámabb jellegéből fakadóan felvetődött, hogy egy zacskó jégbe nyúlva kell ezentúl készpénzt felvenni, vagy össze kell tapizni a teljes billentyűzetet. Ha az ügyfél felelősen, józan paraszti ésszel védi a kártyáját, továbbá kér SMS szolgáltatást, akkor elkerülheti a nagyobb buktákat.

Hamarosan megtartjuk azt a májusban, a Radiocafé megszűnése miatt elmaradt reggeli műsort, melyben csak a társmárka kártyák kedvezményeiről szólunk. Mivel Gábor még mindig nem tudta megjegyezni a „társmárka” szót, ezért elhatároztam, hogy legközelebb ha találkozunk, egy kis táblára kinyomtatva meglepem vele, hogy a műsorban mindig előtte legyen. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankblog.blog.hu/api/trackback/id/tr983177078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása