HTML

Bankblog

Ez egy szubjektív blog. Talán a pénzpiac görbe tükre. Talán az igazi.

Friss topikok

Linkblog

"Liba" a bankfiókban

2011.02.09. 14:16 Homa Péter

"...Mégis azért tettem be a sztorit a Bankblogba, hogy (ha már ebben az iparágban dolgozom) felhívjam a bankos HR-esek figyelmét arra, hogy nem kell elfogadni ezt a társadalmi jelenséget..."

Érdekes blogbejegyzést kaptam. A blog írója - aki a kommentek szerint néha méltánytalanul osztja a nőket - azt panaszolja, hogy egy bankfiókban (tulajdonképpen mindegy is, hogy melyikben) egy plázacica ült vele szemben és nemcsak hanyagul dolgozott, hanem még megsértődős és flegma is volt.

Mindjárt adom a linket és el lehet olvasni a sztorit, de előtte annyit hadd mondjak, szerintem ez nem a bankok, hanem a társadalom problémája, ezáltal nyilván a bankszférában is megjelenik. Mindegyikünk fiatal korában voltak olyan kortársaink, akik nem illeszkedtek a korabeli "fősodorhoz", hanem még a mi értékrendünkkel is elítélendők voltak. Az egy másik kérdés, hogy maga a "fősodor" is sokat romlott az elmúlt évtizedekben, amelynek eredménye az lett, hogy a kulturált, intelligens ügyfélkiszolgáló viselkedés, mint az ügyfélelégedettség egyik tényezője, egyszerűen fejletlen a magyar társadalomban.

Mégis azért tettem be a sztorit a Bankblogba, hogy (ha már ebben az iparágban dolgozom) felhívjam a bankos HR-esek figyelmét arra, hogy nem kell elfogadni ezt a társadalmi jelenséget, s a munkaerő felvételnél igenis szűrni kéne arra, hogy az eleve frusztrált, alulmotívált, könnyen megsértődős, hatalmas önérzettel rendelkező, a munkát csak kényszerből elfogadó (stb.-stb.) munkaerőt bizony NEM KELL felvenni, mert annak ez az eredménye. Gondoljuk csak meg, ez most csak egy sztori, de ez a leányzó vajon mennyi keserűséget okoz más ügyfeleknek is...

Én nem tudom, a Tescóban hogy veszik fel a pénztárosokat, de kell hogy legyen valamilyen szűrőjük erre, mert évek óta figyelem, hogy az összes pénztáros kedves, jófej, tök jókat lehet beszélgetni velük, veszik a lapot. Még eddig egy sorból kilógó pénztárossal sem találkoztam, pedig gyakran vásárolok ott. Holott azt hiszem, a Tesco pénztárosi fizetés nem egy vonzó életpálya.

És mégis. Ezek az emberek egyszerűen kedvesek.

Nos, lehetne erre szűrni egy bankfiókban is...

Dőljetek hátra. Íme a blogbejegyzés:

http://plastik.hu/2011/02/03/libak/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bankblog.blog.hu/api/trackback/id/tr842649137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása